Fotogrej af kvalitet gør den store forskel! Gennem de sidste mange år er det ikke få gange, at jeg er blevet spurgt “Hvad for et kamera skal jeg købe? “eller synes du jeg skal opgradere mit kamerahus?” Det er jo næsten ligeså svært at svare på, som de kommende lottotal. Det er ikke fordi at kameraproducenterne ligefrem laver en pakke der hedder “den perfekte pakke” Nej tværtimod er der uanede muligheder for at vælge både rigtigt og forkert.

Book en fotograf her

portræt

Mit allerførste råd vil altid være – køb kun til dit behov, køb hverken under eller over dit behov. Under dit behov så vil du hurtigt blive træt af dit kamera, spar derfor hellere op og vent med at købe. Over dit behov, så kommer du lynhurtig til at føle, at du slet ikke har magt over dit kamera og det vil komme til at virke uoverskueligt at skulle lære det at kende.

Se flotte billeder fra professionel fotograf

portrætter

zoom, makroobjektiv og et crop-kamera

Det er naturligvis vigtigt, at du har tænkt over dit behov. Hvad er det du har lyst til at fotografere? Hvis det er fugle, så er det nok en god ide at have en rimelig stor zoom, er du vild med makro så gå efter et makroobjektiv og et crop-kamera kan i denne sammenhæng faktisk være en god fordel. Er du til portrætter så er det en anden boldgade du skal kigge i. Men igen, det er så vigtigt, at du har en ide om, hvad det er du gerne vil med fotograferingen.

Det er ikke nødvendigvis et must at opgradere til et bedre/større kamerahus, tænk meget hellere på om du evt. skulle købe noget nyt glas (et nyt objektiv) Man kommer rigtig langt med at have et godt objektiv.

Det sker ikke sjældent jeg har hører “åh jeg vil også have et 5D mark IV som dig” fint nok, men har du brug for det? Jeg vil igen våge den påstand og skrive, at man altså vil blive gladest for det man har behov for.

portrætfoto

en foto investering

Jeg har et par gange undervist i brugen af et kamera og meget tit er det folk som har købt over mål og som overhovedet ikke har behov for det de har købt og dermed egentlig har gjort sig selv en bjørnetjeneste. Jeg forstår udemærket godt, at man gerne vil have det nyeste og smarteste – det er bare ikke altid nødvendigt.

Gør dig selv en tjeneste, hvis du står overfor en foto investering. Beskriv først dit behov for dig selv og undersøg dernæst, hvad der vil kunne passe til dig. Når du har fundet ud af det, så skader det aldrig at læse reviews og test på det man har overvejet at købe.

profilfotos

Nikon, Canon, Sony

Husk også hvad der passer til dig, passer ikke nødvendigvis til alle andre og der vil derfor altid være 1000 meninger fra andre om, hvad de synes du skal købe. Nikon, Canon, Sony det er en smagssag, der er flere gode kameraproducenter og der må man føle sig frem. Jeg har altid brugt Canon, jeg føler det fuldstændig akavet når jeg f.eks. får Nikon i hånden, men igen det er hvad der passer til mig og ikke nødvendigvis alle andre.

Morgengave – Sensuelle boudoir billeder