spejlrefleksfolk – Der er kommet et nyt website for brugere af digitalt spejlrefleks, og det gælder ikke kun Canon-freaks.

For kort tid siden lancerede Canon en ny website, som kan være lidt svært at kategorisere – der er nemlig meget godt at finde derinde. Kort sagt er det for brugere af dSLR (Digital Single Lens Reflex, eller på dansk: digitalt spejlrefleks). Det er vigtigt her i de første linjer at nævne følgende: Alle, uanset kamerafabrikat, er velkomne på sitet – også religiøse fanatikere, og der er noget at hente for alle, hvad enten der står Canon, Nikon eller Olympus på udstyret.

Såkaldte fotokritik-sites er for tiden meget populære. Fotografering med digitalt udstyr er let og billigt, hvilket har gjort dét at dyrke fotograferingen til en lettilgængelig hobby for alle. Salget af udstyr i den bedre ende, og her tænker jeg på dSLR, har de sidste år været eksplosivt stigende i takt med at priserne er faldet lige så voldsomt. Det kræver ikke længere en kæmpe økonomisk prioritering, hvilket har fået andre end blot entusiasterne med på vognen.

Få feedback på dine fotos

På verdensplan findes der et enormt antal sites, hvor man kan uploade sine billeder og modtage kritik fra andre brugere, og vi har også nogle enkelte meget populære af slagsen i kongeriget Danmark. Der er naturligvis stor forskel på de enkelte brugeres udstyr og tekniske kunnen, hvilket gør at mange af de mere seriøse og øvede brugere kritiserer andre for at bruge disse sites som “familiealbum”, hvilket kan være forståeligt nok. Et foto taget på Auto-mode med et Kodak EasyShare kamera kan umuligt have nogen interesse for en dygtig fotograf med professionelt udstyr. Det kan råde bod på, idet der kun vil være brugere med dSLR udstyr, og det må formodes at højne det gennemsnitlige niveau af billederne en del. Derudover er man også blandt ligesindede og til dels ligestillede, hvad angår udstyr og viden.

Ud over denne mulighed for at komme med konstruktiv kritik af andres værker, indeholder en række artikler hvor man kan læse om emner inden for digitalfotografering og få ny brugbar viden. Kort før nytårstid blev der for eksempel lanceret en artikel om fotografering af fyrværkere, meget aktuelt for årstiden og helt sikkert til gavn for mange der nok ikke havde fået nytårsbillederne i kassen uden vejledning.

Konkurrence med flotte præmier
Der er også et forum, hvor der flittigt diskuteres og ikke mindst vejledes. Der er fri mulighed for at stille spørgsmål eller afholde fredelige religiøse kampe om diverse emner. Så står du med overvejelser om at købe nyt udstyr er det bestemt ikke nogen dårlig idé at kigge forbi forummet og stille de spørgsmål der nu måtte melde sig under købs-processen. På den måde er det let at høre erfaringer fra andre med lige netop dét udstyr man påtænker at købe, så det ikke kun er sælgeren i fotoforretningen man har at støtte sig til.

Hvis du er ejer af et dSLR, eller overvejer at købe et, så skynd dig forbi siden der netop nu har en konkurrence kørende. Af flotte præmier kan nævnes et super lækkert kulfiberstativ fra italienske Manfrotto (undertegnede ejer sådan et og ville aldrig undvære det), en super flot praktisk rygsæk til alt udstyret, eller måske en Apple iPod.