Nu varer det ikke længe, før et stykke software til ægte fotografer er klar. Det er naturligvis Adobe, der står bag.

Photoshop Lightroom historien – Photoshop! Navnet indgyder respekt i alle billed- og grafikkredse, og det er en kendsgerning at Photoshop er det mest populære billedredigeringsprogram for folk, der arbejder professionelt med billeder og grafik.

Adobe, der står bag Photoshop, har nu arbejdet intenst på en version af Photoshop, som henvender sig til fotografer. Navnet på programmet er Photoshop Lightroom 1.0.

Mød en sød kvindelig fotograf

Adobe Photoshop Lightroom 1.0 kommer på gaden i midten af februar 2007. Nu bliver det nemmere for fotografer at importere, håndtere og præsentere store mængder af digitale billeder, og hensigten med programmet er, at fotografen skal kunne bruge mere tid bag linsen end foran computeren.

Mere end 500.000 fotografer har været med i betaprogrammet det seneste år, og de har aktivt medvirket til, at Adobe Photoshop Lightroom indeholder mange funktioner, som optimerer arbejdet med digitale fotografier.

Se billeder fra en reklamefotograf i Aarhus

Masser af nye funktioner

– Det er noget helt nyt, at vi har brugt professionelle fotografer som softwareudviklere, og vi er utroligt glade for, at fotograferne har været med på ideen. Næsten alt i programmet, fra måden man ser på billederne til tidsbesparende redigeringsfunktioner, er udviklet med hjælp fra fotografer.

Vi kan i høj grad sige, at vi har udviklet produktet i samarbejde med dem, siger en produktspecialist i Adobe Systems Nordic.

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom indeholder en række nye funktioner, som er blevet lagt på efter betaversion 4.1, for eksempel ændringer til Library- og Develop-modulerne. I Library er der nu en avanceret funktion til at søge i store mængder fotografier ved at bruge et nøgleord samt en mere fleksibel importfunktion, som giver flere muligheder for at vælge, hvor filerne skal gemmes.

I Develop-modulet har Adobe tilføjet en funktion, som hjælper med at præsentere flere forskellige versioner af samme billede, uden at man behøver gemme versionerne som forskellige billeder.